Bemutatkozás

A Termelői Magyar Méz méhészetünk webcíme, egyben jelmondatunk is.

mézfajtákTermelői – közvetlenül a termelőtől kerül önhöz, kihagyva minden olyan piaci szegmenst, ahol a méz minősége változhat, vagy ára feleslegesen módosulna. Családunk 1979 óta méhészkedik, jelenleg apa és két fia, közel 700 termelő méhcsaláddal. Szakmai munkánkra garancia, hogy mindannyian méhészképesítéssel, egyikünk méhész mester fokozattal, másikunk mérnöki diplomával rendelkezik, ketten méhegészségügyi vizsgával, mint méhegészségügyi felelősök is dolgoznak. Méhészetünk Marci bácsi méhészete néven régóta ismert a mézfogyasztók körében, Budapest 16. kerületében 2004 óta foglalkozunk házhozszállítással. Így reméljük, hogy az elvárt minőséget tudjuk biztosítani, mind a termékek, mind a nyújtott szolgáltatások terén.

Magyar – nem csak nevében! Magyar gazdák, őstermelők vagyunk, kik évtizedek óta ebben a szakmában keresik kenyerüket, itt látják jövőjüket és bíznak munkájukban. Helyileg és szellemiségében is magyar terméket kap: Magyarország területén (állandó telephelyeink a Dunakanyarban -a föld egyik energetikai központja és védet természeti területünk- és a Gödöllői-dombságban vannak, valamint vándorlunk az Alföld és Nógrád megye különböző részeire). Magyar földben termett növényekből, sokszor Hungarikumnak számító igazi magyar mézeket és méhészeti termékeket állítunk elő. Nem utolsósorban egy őshonos, közép-európai méhfajta, az Apis mellifera carnica Poll. által.

Méz
– mint a fő méhészeti termék, mely a lehető legtermészetesebb, „BIO” élelmiszer. Nem attól bio, mert befizetünk egy regisztrációs díjat és használunk egy logót, hanem mert egyike azon élelmiszereknek, melyhez az ember nem tesz hozzá semmit! És ezt most a szó jó értelmében hangsúlyozom! A méz úgy kerül az üvegbe, ahogy azt a méhek előállítják, csak a csomagolás változik, bár ha lépes mézet fogyasztunk, még az sem. A méz nincs elválasztva alkotórészeitől, nincs hőkezelve, nincs vegyszerekkel, adalékokkal vagy „védő” gázzal tartósítva, nincs keverve semmi természetes vagy mesterséges csodaszerrel, úgy jó, ahogy van!
Ha nem termesztett növények mézeit vásárolja (pl.: napraforgó, repce), hanem természetes „vad” növények (pl.: akác, hárs, gesztenye, selyemfű stb.) mézeit, akkor még abban is biztos lehet, hogy a nektár forrását adó növény sem kap semmilyen „emberi” segítséget, így a nektár magában, tisztán kerül a kaptárba.

Ha termékeinkről kíván többet megtudni, látogasson el „Termékeink” oldalra…

Ha érdekességekre kíváncsi, vagy kérdezne, nézze meg "Érdekességek" oldalunkat….

És ne felejtse Sőtér Kálmán, Magyarország első igazi méhész szaktekintélyének jelmondatát:

„ A méhek nappalainkat megédesítik, éjszakáinkat megvilágítják!”

Tisztelettel:

Dávid Márton

 

A méhészetről bővebben ide kattintva olvashat még.

Hogy áll a mézescsupor?


A 2020-as évben kiszállítást már csak GLS futárszolgálattal vállalunk.

A 12.21. hétfő estig leadott rendeléseket 22-én még feladjuk, amit elvileg 23-án szerdán kézhez kapnak.
Személyesen 12.21-én hétfőn 14:00-18:00 között tudnak vásárolni a 1162 Budapest, Irha u. 31 szám alatt.
2021.01.04-én kezdünk!

Megértésüket köszönjük.

Marci bácsi méhészete

Tovább a termékekhez