Főételek

Chilis-mézes csirke - Afrodiziákum a javából!!!

Egyszerű és gyors recept "vérpezsdítő" :-) vacsorákhoz és Valentin napra.

 A chiliben úgynevezett kapszaicin található, amely fokozza a vér áramlását,

illetve az idegvégződéseket sokkal érzékenyebbé teszi.

A mézben található cukor az endorfinok, vagyis a boldogsághormonok termelődését növeli.

 Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell filémézeskrémes mézes krémes

    3 evőkanál méz

    2 dl sangria

    1 kávéskanál chiliszósz

    olívaolaj

    bazsalikom

    oregánó

    só

    bors

 A csirkét vágd fel kisebb csíkokra, majd ízlésed szerint sózd, borsozd.

A mézet, az olíva olajat és a chili szószt keverd össze, és locsold meg vele a húscsíkokat.

Tetszésed szerint szórj rá bazsalikomot és oregánót is.

 

Kevés olajat önts egy serpenyőbe, és pirítsd meg a csirkét néhány perc alatt.

Locsold rá a sangriát, és amikor a hús már jó, add hozzá a chilis-mézes pácot.

Hagyd, hogy besűrűsödjön, és tetszés szerinti körettel tálalhatod is.

 

Forrás: www.femina.hu

 


mézeskrémes mézes krémes

Mézes-fokhagymás sült csirke:

Hozzávalók:

     4 csirkecomb

    4 gerezd fokhagyma

    2 evőkanál méz

    1,5 dl fehérbor

    1 citrom

    fél dl olívaolaj

    fél dl szójaszósz

    kakukkfű

    só

    bors

 

A zúzott fokhagymát az olívaolajjal, a citromlével,

a mézzel, a szójaszósszal és egy pici sóval keverd össze.

Forgasd bele a lebőrözött csirkecombokat, és hagyd őket pácolódni egy éjszakán át.

Tedd a csirkecombokat előmelegített sütőbe, egy fóliával kibélelt tepsiben, és süsd közepes lángon 30 percig.

(Mi a szójaszószt kihagytuk és úgy is nagyon finom lett! :-) )

 

Ehhez a recepthez akácmézet javaslunk a semleges íze miatt,

vállalkozókedvűek próbálhatják vegyes virágmézzel, vagy napraforgó mézzel,

azoknak karakteresebb az íze, teljesen más lesz az íz élmény.

 

Forrás: www.femina.hu