Tízóraik, uzsonnák

Mézes epres diós görögjoghurt

Mézes joghurt tízóraira, uzsonnára, reggelire

Ez a fogás kiváló reggelire, tízóraira vagy éppen uzsonnára minden korosztály számára! Többféle gyümölcs is passzol hozzá, ezért az évszaknak megfelelően változatosan elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 5 dl görög joghurt (ha nincs, végy törököt és ha az sincs, tégy valamilyen textilt szűrőbe és csöpögtess le sima joghurtot, míg be nem sűrűsödik)
  • 5 ek minél sötétebb és sűrűbb méz
  • 2 ek dió
  • 20 dkg friss bogyósgyümölcs

Elkészítése:

  • Oszd el a joghurtot whiskys poharak aljára, vagy lapítsd el egy tányéron.
  • Öntsd nyakon mézzel gazdagon, majd szórd meg dióval és a gyümölccsel.
  • Tálald azonnal. Ha reggeli helyett ennéd, adj hozzá személyenként még 2 ek müzlit.

(forrás: hazisafrany.blogspot.com)