Apiterápia 'gyógyitó méhek'

A tökéletes házi ELIXÍR: 2 kiskanál méz, 2 kiskanál almaecet 1 pohár vízben elkeverve.

Fogyasztása reggel és este ajánlott, illetve, ha módunkban áll, akkor a főétkezések után, vagy közben, kortyonként.

Közel 20 egészségügyi zavar esetén hozhat javulást.
Segítséget jelent pl.:
Emésztési zavarok,
Depresszió,
Fejfájás,
Ízületi fájdalmak,
Megfázás,
Krónikus fáradtság,
Álmatlanság,
Emlékezet kihagyás,
Magas vérnyomás,
Virágpor allergia
Túlsúly
vagy akár fogkő esetén

Segíti a testnedveket, hogy könnyen áramlóak legyenek, így zavartalanul tudnak keringeni, ezáltal a sejtekhez minden fontos tápanyag könnyen eljuthat, a sejtek azokat könnyen fel tudják használni.

Erősíti a szervezetet, mert javítja a sejtek életfunkcióit.

Oldott állapotban marad, vagy újra oldottá válik a vérben a mész. Ennek következtében a nem kívánatos lerakódások eltűnhetnek és rendeződhet a vérnyomás, és javulhatnak, meggyógyulhatnak a reumás jellegű ízületi problémák. Továbbá az újra oldott állapotú mész a csontokat erősítheti.
Előbbiek miatt megelőzhető bizonyos típusú kövek kialakulása, (s talán a meglévőek is oldhatók - a mi gondolatmenetünk és reményeink szerint)

Kisgyerekeknél segíti a növekedést, az erős csontozat kialakulását, javítja az étvágyat és „lassító”
hatással is bír.

Segíti a szervezetet, hogy vegyi reakciója helyreálljon, és így ne legyen alkalmas táptalaj a vírusok és csírák számára.

Felgyorsult világunkban szervezetünk magas fordulatszámon kénytelen „pörögni”, hogy a támasztott követelményeknek megfeleljünk. Ennek következményei lehetnek az úgynevezett „energetikai betegségek”: krónikus fáradtság, magas vérnyomás, szívbántalmak, gyomor- és bélfekély, vastagbélhurut, szénaláz, asztma, migrén, izombénulások, cukorbaj, reumatikus betegségek.

A méz és almaecet koktél segít, hogy kis fordulatszámra állítsuk vissza szervezetünk motorját, nyugalmi állapotba kerüljön, így tehetünk azért, hogy megelőzzük az előbbi „energetikai” betegségeket.

Forrás: D. C. Jarvis: A reuma méhészeti termékekkel és természetes úton való gyógyítása.

 

Agysejtjeink felpörgetése: diós, magos mézes csemegével

Az agy fokozott anyagcserével működik, normális körülmények között az elsődleges energiaforrása a glükóz (szőlőcukor), mely a mézben nagy mennyiségben található.

A dió pedig többféle ásványi anyag mellett omega3 zsírsavat is tartalmaz, mely szintén jótékonyan hat az agysejtekre,nem véletlen, hogy a dió kinézete hasonlít az agyra.

Gondoljunk a diákcsemege elnevezésre is, a különböző magokból álló keverék segíti a koncentráció képességet és a tanulást.

Szeretne Ön is jól teljesíteni munkahelyén és az iskolában, vagy gyermekének szeretné megkönnyíteni a tanulást?

Rendeljen diós, magos mézes termékeinkből.

 

Allergia (virágporra), szénanátha megelőzésére és kezelésére

A népi gyógyászat háromféle: enyhe, mérsékelt és súlyos allergiát ismer. Ezek kezelése megelőző, vagy gyógyító lehet.

Az enyhe és mérsékelt virágpor allergia megelőzése:

1 hónappal az allergia szezon előtt kezdjünk el lépes mézet fogyasztani naponta legalább egyszer. Miután a mézet elszopogattuk, a viaszt addig rágcsáljuk, míg el nem fogy a szánkból. A méz mellett a viasz, különösen a sejtfedél viasz rágásának nagy szerepe van az eredményesség szempontjából.

A súlyos virágpor allergia megelőzése:  

3 hónappal az allergia szezon kezdete előtt ajánlott elkezdeni mézet, vagy még inkább lépes mézet fogyasztani minden étkezésnél. Lefekvéskor 1 kanál mézet 1 pohár vízben elkeverni és meginni. 2 héttel az allergia szezon kezdete előtt ezen túl még reggel és este 2 kanál mézet és 2 kanál almaecetet 1 pohár vízben elkeverve ajánlott meginni. Gyakran rágcsálunk sejtfedél csomócskákat, vagyis lépes mézet.

Az enyhe virágpor allergia kezelése:

Heti 3 alkalommal ajánlott lépes méz fogyasztása, vagy 2 kis kanál méz minden étkezéskor.

Ezzel az orr szabadon és szárazon tartható.

Mérsékelt virágpor allergia kezelése:

Az első 2 nap napi 5 alkalommal ajánlott lépes méz fogyasztása. Majd napi 3 alkalommal fogyasztani ameddig szükséges. Itt is lehet a lépes méz helyett mézet használni, de azt akkor minden étkezéshez 2 kis kanállal. (A sejtfedél viasz hatása azonban kiemelten jó).

A súlyos virágpor allergia kezelése:

Lefekvéskor 1 kanál mézet 1 pohár vízben elkeverni és meginni.

Továbbá reggel és este 2 kanál mézet és 2 kanál almaecetet 1 pohár vízben elkeverve ajánlott meginni.

Gyakran rágcsálunk sejtfedél csomócskákat, vagyis lépes mézet.

Makacs allergia kezelése:

Heti 3-4 alkalommal lépes mézet fogyasztva a makacs allergia is kikezelhető. De ehhez hónapokra is szükség lehet.

Fentieket a már sokat idézett: D. C. Jarvis doktor A méz és más természetes készítmények című könyvéből vettük.  A könyvben hosszasan taglalja a javulások és gyógyulások eseteit.

George D. McGrew kapitány a „The Military Surgeon” folyóiratban ezt írja: „ néhány évvel ezelőtt hasonló tömeges allergiás esetek gyógyításánál a méz és még inkább a lépes méz használata igen jó eredményre vezetett és a mostani eseteknél is ez vált be egyedül a javasolt módszerek közül.”

Jarvis doktorra hivatkozva ugyanezen ajánlásokat találtuk meg Gillich István könyvében is, amelyből a hazai természetgyógyász hallgatókat oktatják.

Továbbá a Közép Európai Apiterápiás tanfolyamon a kínai professzor asszony Li Wanyao, aki 3000 diákot tanít az apiterápia tanszéken és 200-300 beteget kezel az apiterápiás klinikán főként méhszúrás terápiával, szintén a viaszfedél hatásosságáról tett említést a saját allergiás panaszainak kapcsán. Pedig magán is próbálta a méhszúrás és akupunktúra kezeléseket.

Mindezek ismeretében bátorítjuk Önöket is, hogy tegyenek próbát a lépes mézzel a gyönyörű tavaszi és nyári hónapok kellemetlen tünetek nélkül való megélésének reményében.

 

Alkoholizmus ellen a kaptártermékekkel

A népi gyógyászat évek hosszú sora alatt a kísérletek és tévedések rendszerét alkalmazva megállapította az alkoholelvonás módszereit.

A megfigyelések szerint az ital iránti különleges hajlam a szervezet káliumhiányával magyarázható. A méz magas káliumtartalma egyensúlyozza az alkoholszomjat és jelentősen hozzájárul az elvonókúra sikeréhez.

Egy konkrét eset szerint egy illető 1 hónap leforgása alatt annyit ivott, hogy gyakorlatilag megbénult. Gyógykezelése fokozott mézfogyasztásból állt. 20 perces időközökben 6-6 kiskanál mézet adtak neki. Végigaludta az éjszakát, ami már 20 éve nem sikerült neki. Reggel a méz adagolás folytatódott egészen estig. 24 óra leforgása alatt teljesen kijózanodott és megutálta az italt, félretolta a barátai által hozott bort.

Az elmúlt néhány hónapban több cikkbe is belefutottam, ami különböző kaptártermékek hasonló hatását írja le. Herepempő, virágporos méz, sőt a méhszúrás terápia "mellékhatásaként" is beszámoltak az italtól való elhidegülésről.

A méz a kaptártermék közül a legkönnyebben elérhető, adagolása egyszerű.

 

Fejfájás (krónikus), migrén kezelése mézzel

" A méz állandó használata segítségével a migrén kiküszöbölhető. Minden étkezésnél két kiskanál mézet fogyasztva megelőzhetjük, hogy a fejfájás ismét megjelenjen. Ha azonban mégis fellépne, minden étkezésnél egy evőkanál mézre kell emelni az adagot. Miután a méz megemésztése semeddig sem tart és hamar a véráramba jut, fél óra elteltével a fejfájás csökken.  Ha a javulás mégsem áll be, ismét egy leveseskanál mézet kell szedni. Ennél a fejfájásnál a méz nyújtotta csillapító hatás a legmegfelelőbb. "

Idézet D. C. Jarvis: A méz és más természetes készítmények című könyvéből.

A méz természetes, kellemes ízű, jó illatú, szép színű, könnyen lenyelhető anyag, hosszútávon is nyugodtan használható.

A fent leírt módszer annyira egyszerű, hogy mindenképpen megér egy próbát. Bármely fajta mézünket jó szívvel ajánljuk hozzá.

 

Gyermekáldás elősegítése méhpempővel:

A méhpempő egy olyan teljes értékű táplálék, amely növeli a termékenységet és a nemzőképességet nőnél és férfinál egyaránt.

A méhpempő olyan szuper étek, amely tartalmazza a szervezet optimális működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, az összes szükséges aminosavat és enzimeket is. Ez az egyik ok, amiért segítségére lehet a babára vágyó pároknak, a másik, hogy a méhpempő segít, hogy a hormonháztartás megfelelően, harmonikusan működjön, mind a nőnél, mind a férfinál. Mindkét nem ivarsejtjeire jótékonyan hat, mind mennyiségben és minőségben. Ezen kívül a szerelmi erőnlétet is pozitívan befolyásolja mindkét nem esetében.

Méhpempővel táplálkozik minden kikelő méh élete első 3 napján, a méhkirálynő egész élete során. Ennek köszönhetően gyorsabban és nagyobbra nő, mint dolgozó társai, és míg azok csak pár hétig élnek, a királynő évekig! Ezen kívül napi 1500-2000!!! pete lerakására lesz képes biztosítva így a megfelelő méhállományt a gyűjtési, raktározási időszakban.

Minden olyan párnak ajánljuk a méhpempőt:

Akik gyermeket terveznek és még ennek eddig akadálya nem derült ki.

Akik már részt vettek kivizsgálásokon, de nem találtak szervi, vagy más diagnosztizálható kizáró okot  náluk.

Akiknél a hormonháztartás elégtelen működésére derült fény a vizsgálatok során. (peteérés, ovuláció).

Amennyiben a férfi ivarsejtek száma, vagy/ és életképessége nem volt megfelelő a termékenység szempontjából.

 

Kisgyermekek éjszakai "baleseteinek" megelőzése mézzel?

A népi gyógyászat egyik megfigyelése, hogy ha lefekvéskor egy kiskanál mézet adunk a gyereknek, azzal megakadályozhatjuk, hogy éjszaka bepisiljen. Egyrészről a méz megnyugtatóan hat az idegrendszerre, másrészről a test nedvességtartalmának egy részét magához szívja és visszatartja. Ezáltal a vesék is mentesülnek munkájuk egy részéről. Az adagolással párhuzamosan azt is figyeljük meg, milyen tényezők váltják ki a gyereknél az éjszakai ágybavizelést. Így a későbbiekben tudjuk, mikor kell elővigyázatosságból a mézhez folyamodnunk.

Forrás: Dr. D.C. Jarvis: A méz és más természetes készítmények

 

Orrdugulás és Homloküreg gyulladás

A népi gyógyászat a lépes mézet ajánlja.

Sokat idézett vermonti gyűjteményben találtuk, hogy a fent említett esetekre a lépes méz rágcsálása nagyon jó eredményeket hozott. Nagyon fontos, hogy a lépet fedő viaszréteg rágcsálása az, ami a lényeges a kezelésben.

Orrdugulás esetében pár perces rágcsálásról ír, de nyilván itt is mindenkinek ki kell tapasztalnia, mennyi idő múlva használ. Naponta legalább egyszer, amíg a tünetek fennállnak.

A homloküreg gyulladásánál egy kb. rágógumi nagyságúra összerágott sejtfedelet és viaszt rágcsálunk 4-6 alkalommal 15-15 percig. D. C. Jarvis doktor azt írja, hogy a heveny homloküreg gyulladás tünetei 4-6 adag után eltűnnek és visszatérésének megelőzését heti legalább egy 15 perces lépes méz viaszának, főként sejtfedeleknek a rágcsálásával érhetjük el.  A doktor azt írja, hogy tanulmányai szerint a lépes méz komoly védelmet jelent a légzőszervek számára, ezért megelőzésre is érdemes használni.

Szeretném hozzátenni, hogy fentieket jó szívvel ajánljuk, de arra felhívjuk figyelmüket, ha orvosuk a gyógyszeres kezelést tartotta szükségesnek, a lépes mézet kiegészítésnek használják a biztonság kedvéért.

A megelőzésben viszont bátran és a betegség kiújulásában is hagyatkozzanak a lépes méz erejére.

 

Sportolás támogatása mézzel (felkészüléshez, sportteljesítményhez, regenerálódáshoz)

"A méz ideális módon elégíti ki a sportolók energiaszükségleteit a felkészülés alatt, a sportteljesítmény közben, és az azt követő regenerálódásban."

Írja Lloyd Percival a kanadai testnevelési intézettől, cikkében az American Bee Journalnak. A cikk egy 4 éves vizsgálat eredményeit tartalmazza, amelyben különböző élelmiszerek és italok a sporttolási eredményekre tett hatásait vizsgálták. A cikk a méz jelentőségét hangsúlyozta, mert ez az élelmiszer bizonyult a leginkább sikeresnek és eredményesnek a vizsgáltak közül.

Megállapították, hogy azok a sportolók, akik a verseny előtt félórával 2 kanál mézet kaptak, jobb eredményeket értek el.

Valahányszor elhagyták a mézet, a teljesítmény romlott.

Azok a sportolók, akik intenzív megerőltetés után mézet kaptak, hamarabb kaptak erőre és álltak újra starthoz.

Azok a sportolók, akik a meccsek/versenyek közben is kaptak mézet, a meccs/verseny vége felé kevésbé  fáradtak el, mint amikor nem kaptak mézet.

Azok a sportolók, akik iskola, vagy munka után edzésen, vagy versenyen vettek részt jobban teljesítettek, ha a reggelinél mézet fogyasztottak.

A méz természetes, kellemes ízű, nagyon könnyen emészthető és könnyen beszerezhető energiaforrás.

Hogy áll a mézescsupor?


A 2020-as évben kiszállítást már csak GLS futárszolgálattal vállalunk.

A 12.21. hétfő estig leadott rendeléseket 22-én még feladjuk, amit elvileg 23-án szerdán kézhez kapnak.
Személyesen 12.21-én hétfőn 14:00-18:00 között tudnak vásárolni a 1162 Budapest, Irha u. 31 szám alatt.
2021.01.04-én kezdünk!

Megértésüket köszönjük.

Marci bácsi méhészete

Tovább a termékekhez