Egyedi címkés méz jellemzői, felhasználása


Rendelésenként 3 különböző címkét szerkeszthet, és bármelyikből tetszőleges számban rendelhet. Ha 3-nál több, különböző címkére lenne szüksége, azt csak több rendelésben tudja leadni. A képekhez felhasználható bármilyen képarányú .jpg, .png, .gif fájl maximum 64 Mbyte mérettel. Javasolt a fekvő formátumú 2:3 képarányú képek használata. A kiválasztott címke típusnak megfelelő kivágás fog a címkére kerülni, aminek pozícióját Ön határozza meg a képen belül. Szöveg a szerkesztés közben szabadon írható, formázható, nem kell, hogy a feltöltött kép tartalmazza. Egyedi címkés mézeknél az átadott kép és szöveg tartalmát, helyességét nem vizsgáljuk, a megjelenített tartalomért a megrendelő felel. Szélsőséges, törvényt sértő vagy a vállalkozásokra nézve hátrányos tartalom esetén az egyedi címkés megrendeléseket nem tudjuk elfogadni. Az átadott képeket és az egyedi címkéket a rendelés teljesítését követően töröljük, kivéve, ha Ön hozzájárul ahhoz, hogy a kész címkét minden ellenszolgáltatás nélkül galériánkban megjelenítsük.

AkácfaMiről gyűjtik:

A fehér akác (Robinia pseudoacacia L.) eredetileg nem őshonos erdőalkotó fafaj Magyarországon, Amerikából telepítették hazánkba elsősorban az alföldi futóhomok megkötésére. Ma már erdeink kb. 20%-a akác. Európa akácerdeinek kb. 60 %-a Magyarországon található, emiatt nevezhető az akácméz Hungaricumnak.

Az akácfa 20-30 méter magasra növő, fehér fürtös virágzatú növény.

Semmilyen mesterséges kezelést nem igényel, nincs növényvédelem!


Hol gyűjtik:

Akácmézünk elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik.


Mikor gyűjtik:

Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető.

A növény kb. 10 napig virágzik, de a méztermés jelentős része a „dandár” idején, néhány nap alatt kerül a kaptárakba. Ezen okok miatt és mivel Magyarországon a virágzási idők területi eltérései lehetőséget adnak, két eltérő virágzási idejű akácterületről lehetséges mézet pergetni.


Pollen tartalom:

Az akác virág sok nektárt és kevés pollent termel, ezért a virágporra érzékenyek próbára tehetik.


Méz megjelenése:

Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig, hosszú ideig folyékony állapotát megőrző, kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú méz.


Méz összetétele
:

Akácmézre jellemző hogy a glukóz (szőlőcukor) mennyisége a fruktózhoz (gyümölcscukor) képest jelentősen alacsonyabb, emiatt a tiszta akácméz szinte sosem kristályosodik ki (a világon 3 mézfajta őrzi meg folyékonyságát hosszú ideig). Egyebek mellett jellemző az akácméz értékességére, hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül 10-et tartalmaz.


Méz felhasználása:

A legismertebb, legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a folyékonyságának és semleges enyhe zamatának köszönheti.


Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.

Kitűnő hámsérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!

És nagyszerűen alkalmazható a szépségápolásban pakolásokhoz, masszázsnál, szaunázásnál...

Egyedi címkés méz vásárlás

Egyedi címkés méz
Új termék!
Kapható a következő kiszerelésekben:
Az Ön egyedi címkéjével (1. változat), 0,4 kg-os üvegben
🛈 elérhető országos (GLS) szállítással
2.200 Ft (5.500 Ft/kg)
címke
Az Ön egyedi címkéjével (2. változat), 0,4 kg-os üvegben
🛈 elérhető országos (GLS) szállítással
2.200 Ft (5.500 Ft/kg)
címke
Az Ön egyedi címkéjével (3. változat), 0,4 kg-os üvegben
🛈 elérhető országos (GLS) szállítással
2.200 Ft (5.500 Ft/kg)
címke

Hogy áll a mézescsupor?


A 2020-as évben kiszállítást már csak GLS futárszolgálattal vállalunk.

A 12.21. hétfő estig leadott rendeléseket 22-én még feladjuk, amit elvileg 23-án szerdán kézhez kapnak.
Személyesen 12.21-én hétfőn 14:00-18:00 között tudnak vásárolni a 1162 Budapest, Irha u. 31 szám alatt.
2021.01.04-én kezdünk!

Megértésüket köszönjük.

Marci bácsi méhészete

Tovább a termékekhez