Mézkülönlegességek jellemzői, felhasználása


"Bodzás" vegyes virágméz

Mitől különleges ez a fajta?

Ennek a vegyes virágméznek különleges, a bodzára emlékeztető zamatvilága van. Mind illata, mind íze a friss bodzát idézi. 

Mivel ez a harmonikus, különleges íz családunkban osztatlan elismerést aratott, így véteknek éreztük a sima vegyes mézbe "belekeverni" ezt a tételt, így külön kínáljuk. Reméljük mindenki megelégedettségére. Kóstolják meg! 

Ez a fajta korlátozottan áll rendelkezésünkre, így a készlet erejéig tudjuk kínálni.

A vegyes virágmézről általában ide kattintva olvashat.

 

"Virágporos" vegyes virágméz

Mitől különleges ez a fajta?

Ezt a vegyes virágmézet tavasszal szedtük el a méheinktől. Benne a közel fél éven át érlelt telelőméz, a friss tavaszi virágok nektárja és a legfontosabb: a rengeteg feldolgozott és elraktározott virágpor.

A virágpor a virágok összegyűjtött pollenje, mely a méhek fehérjeforrása. A pollent a méhek összegyűjtik, azt a kaptárba szállítják és ott sejtekbe raktározzák, keverik különböző mirigyváladékaikkal, mely tejsavas erjedést indít be a pollenekben, amitől a pollenburok megnyílik és hozzáférhető lesz maga az értékes beltartalom. A méhek által feldolgozott virágpor a méhkenyér nevet viseli.

Ebbe a mézbe ez a feldolgozott virágpor, a méhkenyér kerül bele a virágporos lépek pergetésekor.

A virágpor  (bővebben, klikk ide)

  • elsőrendű fehérjeforrás
  • kiváló vitaminforrás
  • enzim és ásványi anyag raktár

FIGYELEM! A virágporként ismert granulátum-szerű anyag még nem a méhek által feldolgozott pollen, csak a méhek által begyűjtött! Azt a méhekről a kaptárba érkezés előtt leválasztjuk. Értékes anyag, de nincsenek benne azok az anyagok, amiket a méhek a sejtekbe a feldolgozás közben hozzáadnak. Mondhatni félkész termék. A pollenburok túlélheti a teljes emésztési folyamatot, így a beltartalom hozzáférhetetlen marad.

A "virágporos" mézünkbe nem mi keverünk gyűjtött "félkész" virágport, hanem a virágporos lépek pergetésekor kerül a mézbe. Folyékony méhkenyér, amit kináluk!

A méz magas pollentartalma miatt allergiások körültekintően fogyasszák!

Ez a fajta igen korlátozottan áll rendelkezésünkre, így a készlet erejéig tudjuk kínálni.

A vegyes virágmézről általában ide kattintva olvashat.


Mézkülönlegességek vásárlás

Mézkülönlegességek
Kapható a következő kiszerelésekben:
"Bodzás" vegyes virágméz 0,4 kg-os üvegben
🛈 elérhető országos (GLS) szállítással
1.000 Ft (2.500/kg)