Lépesméz

Lépesméz

kb. 0,22 kg-os műanyag tálcában
0,4 kg-os üvegben, akácmézben

1.600 Ft - 2.400 Ft

Ez tekinthető a nyers méznek! Pont úgy kapja, ahogy a méhek megalkották! A lép (viasz) fogyasztható és az emésztésre igen kedvező.

  • Lépesméz jellemzői, felhasználása
  • Lépesméz vásárlás


Miről gyűjtik:

A lépes méz, gyakorlatilag akácméz, mely nincs kipergetve a lépből.


Hol gyűjtik:

Akácmézünk és így lépes mézünk is elsősorban az alföld (Kiskunsági Nemzeti Park) területéről  és a Dunakanyar védett természeti területeiről származik.


Mikor gyűjtik:

Akác virágzása az időjárás függvényében május első heteire tehető.


Méz megjelenése:

A lépes méz lépben lévő akácméz.

Gyakorlatilag a méhek minden gyűjtött és elraktározott mézet lépes mézként tárolnak, de a piaci igényeknek megfelelően csak akácmézből készült lépes méz kerül forgalomba.

Magát a lépet méhviaszból a méhek készítik. A viasz a méhek „váladéka”. A viaszlép aranysárga színű hatszögletű sejtekből ál, melybe az érett akácmézet a méhek elraktározzák, és mivel a méz hidroszkopos, a későbbi vízfelvétel meggátlása miatt lefedik, viasz és propolisz keverékéből álló szürkés fehér sejtfedéllel.

A lépes méz minden alkotóeleme fogyasztható!


Lépes méz felhasználása étkezési céllal:

A keretes kaptár és a pergetés elterjedéséig (XX. Század eleje) a méz ebben a formában került fogyasztásra.

A lépes mézet ma desszertként vagy különleges édességként fogyasszuk.

Fogyasztáshoz célszerű tányéron apró kockákra vágva tálalni és önmagában fogyasztani. Minden része fogyasztható, de vannak akik a viaszt nem nyelik le, hanem szopogatás rágás után kiköpik.

Másik fogyasztási formája ha üvegből vagy tálból a lép a lépgerincről lekanalazva van fogyasztva, így kevesebb viaszt veszünk szánkba, ami könnyebben lenyelhető.

Ajánlott emésztési zavarok esetén, viasz, magas nyomelem, vitamin és enzimtartalma miatt.


Lépes méz felhasználása terápiás céllal:

Kíváló segítség arc-, és homloküreg gyulladások kezelésénél, illetve virágpor allergia megelőzésére és kezelésére is. A terápia lényege, hogy a lépes mézet mindenestül kell elfogyasztani és a viaszos részt, különösen a sejtfedél viaszt még hosszasan rágógumiszerűen rágcsálni kell. A lépes méz ily módon való fogyasztása által az orrdugulás nagyon gyorsan megszűnik, tüsszögés, viszketés, orrfolyás gyorsan enyhíthető. Még a makacs allergia eltüntetésére is van mód.

Részletesen:

A népi gyógyászat háromféle: enyhe, mérsékelt és súlyos allergiát ismer. Ezek kezelése megelőző, vagy gyógyító lehet.

Az enyhe és mérsékelt virágpor allergia megelőzése:
1 hónappal az allergia szezon előtt kezdjünk el lépes mézet fogyasztani naponta legalább egyszer. Miután a mézet elszopogattuk, a viaszt addig rágcsáljuk, míg el nem fogy a szánkból. A méz mellett a viasz, különösen a sejtfedél viasz rágásának nagy szerepe van az eredményesség szempontjából.

A súlyos virágpor allergia megelőzése:   
3 hónappal az allergia szezon kezdete előtt ajánlott elkezdeni mézet, vagy még inkább lépes mézet fogyasztani minden étkezésnél. Lefekvéskor 1 kanál mézet 1 pohár vízben elkeverni és meginni. 2 héttel az allergia szezon kezdete előtt ezen túl még reggel és este 2 kanál mézet és 2 kanál almaecetet 1 pohár vízben elkeverve ajánlott meginni. Gyakran rágcsálunk sejtfedél csomócskákat, vagyis lépes mézet.

Az enyhe virágpor allergia kezelése:
Heti 3 alkalommal ajánlott lépes méz fogyasztása, vagy 2 kis kanál méz minden étkezéskor.
Ezzel az orr szabadon és szárazon tartható.

Mérsékelt virágpor allergia kezelése:
Az első 2 nap napi 5 alkalommal ajánlott lépes méz fogyasztása. Majd napi 3 alkalommal fogyasztani ameddig szükséges. Itt is lehet a lépes méz helyett mézet használni, de azt akkor minden étkezéshez 2 kis kanállal. (A sejtfedél viasz hatásaazonban kiemelten jó).

A súlyos virágpor allergia kezelése:
Lefekvéskor 1 kanál mézet 1 pohár vízben elkeverni és meginni. Továbbá reggel és este 2 kanál mézet és 2 kanál almaecetet 1 pohár vízben elkeverve ajánlott meginni. Gyakran rágcsálunk sejtfedél csomócskákat, vagyis lépes mézet.

Makacs allergia kezelése:
Heti 3-4 alkalommal lépes mézet fogyasztva a makacs allergia is kikezelhető, de ehhez 3 év is szükséges lehet.

Fentieket D. C. Jarvis doktor A méz és más természetes készítmények című könyvéből vettük.  A könyvben hosszasan taglalja a javulások és gyógyulások eseteit. George D. McGrew kapitány a „The Military Surgeon” folyóiratban ezt írja: „ néhány évvel ezelőtt hasonló tömeges allergiás esetek gyógyításánál a méz és még inkább a lépes méz használata igen jó eredményre vezetett és a mostani eseteknél is ez vált be egyedül a javasolt módszerek közül.” Jarvis doktorra hivatkozva ugyanezen ajánlásokat találtuk meg Gillich István könyvében is, amelyből a hazai
természetgyógyász hallgatókat oktatják.

Továbbá a Közép Európai Apiterápiás tanfolyamon a kínai professzor Li Wanyao, aki 3000 diákot tanít az apiterápia tanszéken és 200-300 beteget kezel az apiterápiás klinikán főként méhszúrás terápiával, szintén a viaszfedél hatásosságáról tett említést a saját allergiás panaszainak kapcsán. Pedig magán is próbálta a méhszúrás és akupunktúra kezeléseket.

Mindezek ismeretében bátorítjuk Önöket is, hogy tegyenek próbát a lépes mézzel a gyönyörű tavaszi és nyári hónapok kellemetlen tünetek nélkül való megélésének reményében.

 

 

Lépesméz - kb. 0,22 kg-os műanyag tálcában

Lépesméz 🛈 elérhető országos (GLS) szállítással

kb. 0,22 kg-os műanyag tálcában
1.600 Ft (1.600 Ft/db))

Ez tekinthető a nyers méznek! Pont úgy kapja, ahogy a méhek megalkották! A lép (viasz) fogyasztható és az emésztésre igen kedvező.
bővebben

* A termék ebben a kiszerelésben elfogyott, átmenetileg nem rendelhető!

Lépesméz - 0,4 kg-os üvegben, akácmézben

Lépesméz 🛈 elérhető országos (GLS) szállítással

0,4 kg-os üvegben, akácmézben
2.400 Ft (6.000 Ft/kg))

Akácmézben az akácmézzel töltött lépszelet. Úgy, ahogy a méhek megalkották. Igazi nyers méz. Igazi HUNGARICUM!
bővebben

0 db már a kosárban

Előnyeink

Miért válasszon minket?

Ingyenes házhozszállítás!

Rendeljen a szállítási limiten felül és a vásárolt termékeket Budapesten és néhány környező településen saját futárral díjtalanul kiszállítjuk.
Szállítási információk

Minőségi GARANCIA!

Telephelyünkön és saját futárunk által kiszállított termékeket mikor átveszi, azokat megkóstolhatja, és ha nem elégedett vele, visszaadjuk a termék vételárát. Részletesen...

Országos elérhetőség

Magyarország teljes területén elérhetőek termékeink, rendeljen GLS csomag szállítással!

Extra

Egyéb szolgáltatásaink

Egyedi címkés mézek

Ajándéknak, meglepetésnek!

Egyedi címkés mézek

Családtagjainak, ismerőseinknek vagy céges ajándéknak is kiváló!

Viasztermékek

Mécses, gyertya, díszek

Viasztermékek

Vegyi kezelésektől mentes termék!

Önök írták

Valódi vélemények

Aktualitások, méhészetünkről

Hírek, akciók