Mézharmat (erdei) méz jellemzői, felhasználása


Édesharmat Miről gyűjtik:

Elsődleges mézharmatot adó növények a fenyőfélék, a hársak és a gesztenye.

A mézharmat vegyesvirág mézzel keveredik és ha jellemzői az édesharmatra jellemzőek akkor hívhatjuk a mézet édesharmatnak.

Hol gyűjtik:

Édesharmat mézünk elsősorban a Dunakanyar védet természeti területeiről származik.


Mikor gyűjtik:

Megfelelő idő esetén kora nyáron gyűjthető.


Méz megjelenése:

Sötét színű, olykor közel fekete, nagyon ízletes, zamatos méz.

Nagyon hamar kristályosodik, olykor már a lépben.

A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!


Méz összetétele
:

A mézharmat nagyon magas ásványi anyag tartalomban, és a klaszikus mézekhez képest eltérő cukor összetétellek bír. A mézben található ásványi anyagok természetes formájuk révén könnyen hasznosulnak a szervezetben. Ezt segíti az is, hogy egyszerre több ásványi anyag fordul elő a mézben, illetve a vitaminok jelenléte is jelentőssé válik a hasznosulás szempontjából, minimális mennyiségük ellenére is.


Méz felhasználása:

Ez a méz igazi mézkülönlegesség!

Fogyasztása elsősorban önmagában, csemegeként ajánlott!

 

Mézharmat (erdei) méz vásárlás

Mézharmat (erdei) méz
Kapható a következő kiszerelésekben:
0,5 kg-os üvegben
1.400 Ft (2.800/kg)