Virágpor jellemzői, felhasználása


Eredete:

A virágos növények hímivarsejtjeiből áll, melyet a méhek gyűjtenek össze, miközben megporozzák a virágokat.


Megjelenése:

A virágpor (pollen) a virágos növények szaporodása során a megporzásban szerepet játszó, finom por, bioaeroszol (neve latinul lisztet jelent).

Fontos fehérjeforrás
A virágpor közel fele emészthető fehérje, szinte minden létfontosságú aminosav megtalálható benne. Vegetáriánusoknak kiváló, mert pótolja a húsfehérjét.

Kiváló vitaminforrás
A méhészeti termékek közül a legtöbb vitamint a virágpor tartalmazza (B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb.).

Enzim- és ásványi anyag raktár
Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, mely hozzájárul fontos élettani hatásához.

Erősítő és gyógyhatású
Javítja a fizikai erőnlétet, hatékony gyengeség, alultápláltság, túlfeszített fizikai és szellemi megterhelés, immungyengeség, étvágytalanság, májpanaszok, prosztatabántalmak, vérkeringési zavarok és szívgyengeség esetén. Jó hatással van a hajnövekedésre, javítja a vérképet, csökkenti a koleszterinszintet és méregtelenít.

Arcbőr-fiatalító
Keverjünk simára egy kiskanál virágport egy tojás sárgájával, kenjük arcunkra, és hagyjuk hatni 30 percig. Rugalmassá, feszessé teszi a bőrt.

Hatékony a virágpor-kúra
Napi 15-20 g, 2-3 adagban étkezések előtt tisztán elfogyasztott, esetleg vízben, teában feloldott virágpor 3-4 hetes kúraként alkalmazva kiváló erősítő és betegségmegelőző.

Virágpor vásárlás

Virágpor
Új termék!
Kapható a következő kiszerelésekben:
0,2 kg-os üvegben
🛈 elérhető országos (GLS) szállítással
900 Ft (4.500/kg)